Onze diensten

Speciale technieken

Vloerbedekkingen

We bieden een breed assortiment vloerbedekkingen om je interieur een persoonlijk tintje te geven.

Parket: Onze ervaren teams leggen verschillende soorten houten vloeren, massief, halfmassief of laminaat. Je kunt kiezen uit verschillende soorten, waaronder massief eiken en merbau. We bieden ook twee installatieopties: zwevend of gelijmd op een chape, met geoliede of verzegelde behandelingen naargelang je voorkeur.

Tapijten: ons team in Brussel begeleidt je van de keuze tot de installatie van je vloerbedekking. We bieden een grote verscheidenheid aan tapijten, van gewone tapijten tot traptapijten, met materialen zoals wol, sisal, sea rush, viscose, katoen, cocos deurmatten, linoleum, vinyl en zelfs deurmatten op maat.

Tegelwerk: We installeren verschillende soorten tegelwerk voor verschillende behoeften:

  • Keramische tegels zijn populair, veelzijdig en verkrijgbaar in een groot aantal kleuren en afwerkingen.
  • Porseleinen tegels zijn dichter en bestendiger, perfect voor druk belopen en vochtige ruimtes.
  • Natuurstenen tegels, zoals marmer, graniet, leisteen of travertijn, voor een unieke look.
  • Duurzame, slijtvaste tegels van steengoed, ideaal voor druk belopen ruimtes.
  • Vinyltegels bieden een verscheidenheid aan patronen en kleuren, zijn vochtbestendig en gemakkelijk te onderhouden.
  • Mozaïektegels, gebruikt om patronen, randen of decoratieve accenten te creëren, verkrijgbaar in keramiek, glas, steen of metaal.

Schrijnwerkerij

Algemeen timmerwerk: maken van meubels, kleedkamers of kasten. Leveren en plaatsen van trappen. Dakschrijnwerk: plaatsen van raamwerk en gevelbekleding. Ramen en deuren: maken en plaatsen van ramen en alle soorten deuren. Buiteninrichting: maken van houten terrassen.

Smeedijzer

We voeren alle ijzerwerk op maat uit: deuren, raamkozijnen, binnenmeubilair, enz.

We bieden een complete service, inclusief het opmeten bij je thuis, het zorgvuldig vervaardigen van je metalen schrijnwerk of meubels en het adviseren over de vele opties die je hebt.

Kozijnen, deuren en serres

Wij zijn onmisbaar voor elke globale of energetische renovatie en kunnen je helpen bij het kiezen van je nieuwe ramen. PVC-ramen bieden een zeer aantrekkelijke prijs-isolatieverhouding en vereisen vrijwel geen onderhoud.

De edele, duurzame en warme houten kozijnen van PEFC zijn uitstekende isolatoren, ideaal om identieke deuren en ramen te creëren. De aluminium profielen van Reynaers zijn slank en sober, waardoor ze ideaal zijn voor zowel renovatie als nieuwbouw.

Gyproc en plafonds

Wij leveren en monteren gyproc gipskartonplaten en geprofileerde accessoires met de benodigde hangers en bevestigingsmateriaal. Evenals alle gyproc designelementen en prolock inspectieluiken met de juiste gereedschappen. Wij maken al uw valse plafonds en scheidingswanden in gyproc.

Wij voeren alle soorten plafondwerkzaamheden uit aan uw wanden en plafonds. We werken met Goldband Knaupf of MP 75 plafonds.

Elektrotechniek

Er zijn veel redenen waarom elektrotechnische werkzaamheden essentieel zijn bij de renovatie van een gebouw. Hier zijn enkele van de belangrijkste redenen waarom je een beroep zou willen doen op onze algemene aannemingsdiensten als onderdeel van een algehele renovatie van je huis:

  1. Veiligheid: Elektrotechnische werkzaamheden werken verouderde of defecte elektrische installaties bij, waardoor het risico op brand, kortsluiting en andere elektrische gevaren afneemt. Dit helpt de veiligheid van de bewoners van het gebouw te garanderen.
  2. Voldoen aan huidige normen: Regelgeving en normen met betrekking tot elektrische installaties veranderen regelmatig. Door elektrotechnische werkzaamheden uit te voeren tijdens de renovatie kun je ervoor zorgen dat je gebouw voldoet aan de nieuwste normen.
  3. Aanpassen aan behoeften: Tijdens een renovatie is het vaak nodig om de elektrische configuratie te herzien om te voldoen aan de specifieke behoeften van het gerenoveerde gebouw. Denk hierbij aan het toevoegen van stopcontacten, verlichtingspunten, beveiligingssystemen, netwerkbekabeling, oplaadpunten voor elektrische auto's, enz.
  4. Energie besparen: Elektrotechnische werkzaamheden kunnen ook helpen om de energie-efficiëntie van een gebouw te optimaliseren. Het installeren van energiezuinige verlichting, zoals LED-lampen, energieregelings- of besturingssystemen, kan bijvoorbeeld het totale elektriciteitsverbruik van het gebouw verlagen.

Kortom, het uitvoeren van elektrotechnische werkzaamheden bij de renovatie van een gebouw is essentieel om de veiligheid, naleving van normen, aanpassing aan specifieke behoeften en energie-efficiëntie te garanderen.

Onze klanten getuigen

5/5
De heer Michel en zijn team zijn zeer professioneel en het resultaat van het werk is precies wat we vroegen. Ik zou Ateliers Thomquin aanbevelen en ik zal niet aarzelen om van hun diensten gebruik te maken voor toekomstige projecten.

De heer Sabri Ben Romdhane
5/5
Geachte heer Michel, ik wil u hartelijk bedanken voor het werk dat u heeft verricht - alle goedgekeurde projecten zijn nu naar onze volledige en totale tevredenheid afgerond! Niet alleen het werk zelf was van uitstekende kwaliteit, maar ook de follow-up die u aan het project gaf!
De heer Hallin uit Brussel

Structurele werkzaamheden

1 van 7

Speciale technieken

2 van 7

Schilderwerk

3 van 7

Badkamer renovatie

4 van 7

Keuken renovatie

5 van 7

Renovatie buitenkant

6 van 7

Energierenovatie

7 van 7
Structurele werkzaamheden
Schilderwerk
Badkamer renovatie
Keuken renovatie
Renovatie buitenkant
Isolatie

U kunt de inhoud van deze pagina niet kopiëren