Onze diensten
Isolatie / Energierenovatie
Gratis en vrijblijvende offerte
Vul ons online formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!
Installatie van zonnepanelen
Als je op zoek bent naar de ideale oplossing om je energierekeningen onder controle te houden, je ecologische voetafdruk
te verkleinen of je huis rendabeler te maken, dan is
de plek om te investeren in een fotovoltaïsch systeem!
Het is een eerste stap op weg naar de energietransitie, waarmee je je elektriciteitsrekening geheel of gedeeltelijk zelf kunt bepalen.
Fotovoltaïsche panelen, geïnstalleerd op je dak of in je tuin, vangen omgevingslicht op en zetten dit om in gelijkstroom.
Een omvormer zet deze gelijkstroom vervolgens om in wisselstroom om je verlichting en elektrische apparaten van stroom te voorzien.
Produceert u te veel elektriciteit? Het overschot wordt teruggevoerd naar het elektriciteitsnet, waardoor je elektriciteitsmeter terugloopt (behalve in Brussel).
De grootte van je fotovoltaïsche installatie hangt af van het verbruik van je huishouden en je woning. Een gemiddeld gezin met twee kinderen verbruikt 3.500 kilowattuur (kWh) per jaar, volgens de VREG. Je kunt weten hoeveel je de voorbije jaren verbruikte door je jaarlijkse elektriciteitsfactuur te raadplegen.
Regenwatertank
Een regenwateropvangsysteem bestaat in wezen uit een tank, een pomp en een filter. Als uw regenwatertank leeg is, schakelen de huidige systemen automatisch over op leidingwater.
Een regenwatertank van pvc of beton wordt onder uw gazon of oprit geïnstalleerd. Het volume van de tank hangt af van de oppervlakte van uw dak waarvan het regenwater afvloeit. Een pomp voert het water vervolgens naar de interne afvoerpunten. De basis voor het bepalen van de capaciteit van je regenput is minstens 50 liter per m2 dakoppervlak. Bedekt je dak een oppervlakte van 150 m2? Dan moet je reservoir een minimale capaciteit van 7.500 liter water hebben.
Wat zijn de voordelen van regenwatertanks?
Minder gebruik van antikalk voor je apparaten, minder behoefte aan een waterontharder, langere levensduur van de wasmachine, minder slijtage aan kleding en een langere levensduur van waterleidingen en waterverwarmingstoestellen. Reservoirs worden gebruikt om afvloeiend regenwater van een gebouw op te slaan en het water naar verschillende gebruikspunten te sturen met behulp van een hydrofooreenheid. Het water dat in uw regenput wordt opgevangen, kan worden gebruikt voor niet-voedingsdoeleinden, zoals besproeiing, reiniging en toiletspoeling, of, na filtratie en de juiste behandeling, voor wasmachines, vaatwassers en baden/douches. De capaciteit van een regenwatertank hangt af van hoeveel water het huishouden nodig heeft. Het volume varieert van 1.100 tot 20.000 liter:
Warmtepomp
Het energieverbruik van een warmtepomp is laag. In feite is er alleen elektriciteit nodig om de compressor aan te drijven. De overige energie komt van de warmte in de omgeving. Een warmtepomp verbruikt tot 40% minder energie dan een conventionele verwarming op aardgas of olie.
Er zijn vier soorten warmtepompen: lucht/lucht-warmtepompen, lucht/water-warmtepompen, grond/water- en water/water-warmtepompen en hybride systemen. Neem contact met ons op!
Dakisolatie
Een hellend dak wordt meestal geïsoleerd tussen de daksparren met houtwol of minerale wol. Sarking is een alternatieve oplossing waarbij de isolatie zich aan de bovenkant van de draagstructuur bevindt. Deze methode heeft grote voordelen: de dragende structuur kan elk extra gewicht dragen.
Bij de renovatie van een plat dak is een omgekeerd dak vaak een aantrekkelijke oplossing. Als de waterdichting van het dak nog in goede staat is, is het eenvoudig genoeg om isolatie en een laag ballast toe te voegen.
Naast isolatie kunnen we je dak ook volledig herstellen in dakpannen, leisteen, dakbedekking of zink.
Gevelisolatie
Kijk bij het kiezen van isolatiematerialen niet alleen naar hun isolatiewaarde, maar ook naar hoe gemakkelijk ze te installeren zijn en naar hun ecologische geloofsbrieven. Globaal gezien vallen isolatiematerialen in drie categorieën: minerale wol, synthetische materialen en bio-ecologische producten.
We kunnen ook zorgen voor de isolatie van je spouwmuren of achterwanden. We kunnen ook buitenmuren isoleren met isolatiepanelen van polyurethaan of kurk.
Lees de getuigenissen van onze klanten
Hartelijk dank aan hen.
Algemene aannemer
Als polyvalent bedrijf erkend in de klassen 1D1/1D13 en 1D25 Erkend door de FOD Economie bieden wij een complete service voor sleutelklare of gedeeltelijke renovatiewerken, uitbreidingen van gebouwen, afwerkingswerken en schilderwerken. Wij zijn ook erkend voor openbare aanbestedingen voor particulieren, eigenaars van gebouwen en bedrijven.