Home staging: indeling, frisse verf, opruimen en schoonmaken zijn de sleutels tot uw succes.

Hoe u uw huis gemakkelijker kunt verkopen U moet empathie hebben, om uzelf in de schoenen van de koper te plaatsen!

Het is duidelijk dat u zich moet verplaatsen in de persoon die de woning zou kunnen kopen. "Waar potentiële kopers in geïnteresseerd zijn, is de ruimte, niet uw meubels of uw privéleven," legt een makelaar uit. Kortom, "haal die zware gordijnen weg, doe die enorme antieke kast in je slaapkamer weg, creëer licht en ruimte, en benadruk de sterke punten van je huis. Met deze kleine aanpassingen zullen bezoekers zeker een heel andere indruk krijgen wanneer ze de verschillende kamers van het huis betreden.

In zekere zin is dit de home staging techniek. Het stelt u in staat om sneller en voor meer geld te verkopen . Het is een vorm van vastgoedmarketing. Praktisch gezien is deze techniek gebaseerd op enkele basisprincipes, zoals de-cluttering van de ruimte, depersonalisering... Kortom, u moet zorgen voor een neutrale inrichting zodat iedereen zich gemakkelijk kan voorstellen dat hij er woont. De verkoopprijs zal er beter door worden. Het idee is om zoveel mogelijk mensen aan te spreken door het decor te depersonaliseren, wat inhoudt dat rommel wordt opgeruimd, kleine reparaties worden uitgevoerd , de woning opnieuw wordt ingericht, geschilderd, opgeruimd en schoongemaakt. Geschat wordt dat home staging helpt om een woning sneller te verkopen of te verhuren en met tot 15% meer waarde dan de gemiddelde verkoopprijs. De reden is eenvoudig: de meeste potentiële kopers komen niet verder dan de bestaande inrichting ensfeer van een huis of appartement. Het gaat er dus om de nodige neutraliteit te bieden, zodat elke persoon of elk gezin zich het dagelijkse leven in dit huis of deze flat kan voorstellen.

Voor het overige moet u voldoen aan de verwachtingen van potentiële kopers door uw woning in de juiste categorie onder te brengen. De basiskenmerken van de verschillende woningtypes(herenhuis, twee- of driegevelwoning, vrijstaande woning, duplexwoning, penthouse, loft, enz. Maar binnen deze algemene categorieën zijn er nog verschillen. Een ruime, vrijstaande woning op het platteland, een villa, onderscheidt zich door het aantal slaapkamers of badkamers, een herenhuis door de grootte van de tuin en een flat door het al dan niet hebben van een parkeerplaats en/of terras. Je moet het beste uit je huis halen om met de tijd mee te gaan. Een voorbeeld? Nu mensen van huis weggaan, zienvastgoedprofessionals een sterk verlangen naar het platteland. Overal zijn klanten op zoek naar woningen met een tuin.

Bepaal een objectieve waarde. Om de prijs van uw huis te bepalen, hebt u een aantal basiscriteria, zoals het bouwjaar, de ligging, de bouwstijl en eventuele andere woningen die in de omgeving te koop staan. De herinneringen die u aan het huis binden zijn onbetaalbaar... maar de toekomstige eigenaar heeft die nog niet! Deze herinneringen kunnen dus geen rol spelen bij het bepalen van de prijs.

De juiste prijs. Een laatste advies is om een eerlijke prijs te bieden bij de verkoop van een huis. Het is goed te bedenken dat particulieren hun woning gemiddeld 10% te hoog waarderen. Dit betekent dat het huis ofde flat geen koper vindt. Daardoor blijft het pand langer op de markt en verliest het uiteindelijk zijn waarde. Wie deze valkuil vreest, kan zich wenden tot een makelaar. Een onafhankelijke taxateur kan helpen om een objectieve waarde vast te stellen. Hij of zij zorgt voor een evenwichtige waardering op basis van de markt. Want als demakelaar het pand overwaardeert, zal hij het niet verkopen. En als hij het onderwaardeert, verdient hij minder geld. Makelaars rekenen over het algemeen een commissie van 3% op de verkoop van een woning.

Bron : www.maconstruction.be

Binnenschilderwerk

U kunt de inhoud van deze pagina niet kopiëren