De verdwijnende badkuip... Bij gebrek aan ruimte in hun badkamer, zweren huiseigenaren nu bij douches.

We zijn in het nieuws; Gepubliceerd op - Bijgewerkt op 

Het is een van de logische gevolgen van de algemene vermindering van de oppervlakte van onze woningen: badkuipen verlaten onze badkamers ten gunste van douches, die steeds verfijnder en luxueuzer worden. "In grote woningen, waar traditioneel meerdere badkamers met baden waren, behouden de eigenaars er meestal slechts één voor ontspanning en vervangen ze de andere door douches. In kleinere woningen zijn er bijna geen baden meer: badkuipen hebben de neiging helemaal te verdwijnen en te worden vervangen door douches", merkt renovatie- en bouwbedrijf Atelier Thomquin op.

"Douches zijn goed voor 80% van onze aanvragen. En die trend wordt sinds 2005 jaar na jaar bevestigd. We zien dit bij onze installaties, waarbij de badkamer- en keukenruimtes de neiging hebben te krimpen, dus de apparatuur wordt dienovereenkomstig ontworpen", vervolgt hij. 

Ook het milieuargument is niet vreemd aan het fenomeen. "Douches zijn geëvolueerd om comfortabeler te worden en tegelijkertijd overconsumptie van water te vermijden. Steeds meer grote merken bieden milieuvriendelijke modellen aan die u veel geld kunnen besparen", voegt hij eraan toe.

Sommige douches zijn bijvoorbeeld uitgerust met thermostaatkranen waarmee de gebruiker direct water op de gewenste temperatuur kan krijgen zonder eerst liters koud water te moeten verspillen.

Er zijn ook douchekoppen op de markt gekomen die het aantal liters water aangeven en gebruikers waarschuwen als ze te veel verbruiken.

https://www.dhnet.be/conso/immobilier/la-baignoire-en-voie-de-disparition-620e82647b50a639dc204b70

 

 

U kunt de inhoud van deze pagina niet kopiëren